Skip to Content

Zembla, verzuimpolitie III, 19 september 2013

Geschreven door: helder Gepost op 20 september, 2013

Overtreedt u ook de privacywetgeving bij het begeleiden van verzuim?

Heeft u de aflevering van ZEMBLA van gisteravond gezien?
Uit deze uitzending blijkt dat werkgevers en verzuimverzekeraars de privacywetgeving overtreden bij het begeleiden van arbeidsongeschikte medewerkers. Lijnmanagers en HR professionals informeren naar de ziekte, de klachten  en naar de behandeling.
Daarbij komt dat veel organisaties deze informatie ook nog opslaan in verzuimsystemen.

De Wet Bescherming Persoonsgegevens verbiedt u zowel het vragen als het opslaan.
U bent daarmee dus ondanks uw goede bedoelingen in overtreding.

Bovendien is het weinig effectief: u bent immers primair geïnteresseerd in de mogelijkheden van een arbeidsongeschikte medewerker en hoe u gezamenlijk oplossingen kan bedenken om de medewerker zo snel als mogelijk, duurzaam weer aan de slag te krijgen.
Dit mag u allemaal wél en dit is ook effectief; gezamenlijk denken in oplossingen, vrijwillig of soms met ondersteuning van de wet en een systeem.

Voor dit proces heeft u vooralsnog geen arbo-arts nodig: de innovatieve aanpak van Tredin helpt om de noodzakelijke en zinvolle informatie over mogelijkheden inzichtelijk te maken.
Door de inzet van Pim werkt u privacyproof, binnen de wet en richt u zich samen met de medewerker op zijn mogelijkheden.

Ga voor meer informatie naar gegarandeerdprivacyproof.nl.

 

Tags: , , , ,


Vacature bedrijfsarts

Geschreven door: helder Gepost op 2 mei, 2013


Bedrijfsarts

Aan de slag bij de meest betrouwbare en innovatieve arbodienst van Nederland?

In 2013 gaan wij aan de slag met onze vernieuwde aanpak, zowel bij helder als bij Tredin.

Een unieke combinatie van een preventieaanpak, concrete hulp bij werkhervatting en uitvoering van de Wet Verbetering Poortwachter. Dit betekent een accentverandering in de rol en de positie van onze bedrijfsartsen: meer contact met de werkgever, omdat je verantwoordelijk voor de verzuimbegeleiding  bij een aantal vaste klanten.

Daarom zijn wij op zoek naar bedrijfsartsen/verzekeringsartsen die met ons deze vernieuwde aanpak in de praktijk willen brengen.

Wat vinden wij belangrijk?

Je bent assertief en komt uit voor wat je belangrijk vindt. Je staat stevig in het leven. Je bent zakelijk en betrokken in je werk en beschikt over commercieel gevoel. Plezier in je werk is een belangrijke drijfveer. Keuzes maak je vanuit kracht en niet vanuit angst.

Je kunt zelfstandig werken als adviseur van de klant en je ziet jezelf ook als partner van de arbeidsdeskundige. Je hebt een open leerhouding en je bent bereid in jezelf te investeren, zowel materieel als immaterieel. Je bent in staat tot zelfrelativering.

Wat bieden wij?

Tredin is een gecertificeerde arbodienst met een hechte groep van ongeveer 60 medewerkers. Wij kennen elkaar en werken in een professionele en goede sfeer samen om onze klanten optimaal te bedienen. Tredin heeft een centraal kantoor in Lelystad. Onze bedrijfsartsen en arbeidsdeskundigen werken verspreid over Nederland op verschillende spreekuurlocaties. Ondersteuning vindt plaats vanuit het kantoor in Lelystad.

Werken bij Tredin betekent werken in en stimulerende omgeving. Een zeer afwisselende baan, zowel inhoudelijk als qua opdrachtgevers. De bedrijfsarts van Tredin voert de verzuimbegeleiding zelfstandig uit Cf de Wet Verbetering Poortwachter en werkt samen met de arbeidsdeskundige van Tredin, die wordt ingezet voor concrete hulp bij werkhervatting.

Je werkzaamheden bestaan uit het beoordelen van de belastbaarheid en advisering over werkhervatting en interventies. Deze werkzaamheden voer je uit binnen een bijzondere groep betrokken collega’s. We bieden je reële arbeidsvoorwaarden, waaronder een leaseauto.

Meer weten?

Lees verder op de website of bel met Tjerk Albertsma, directeur, 0320 239025.

Interesse? Stuur uw CV en motivatie ter attentie van Ilse de Jonge, manager Operations naar info@tredin.nl.

Tags: , , ,


Meer en betere arbodienst

Geschreven door: admin Gepost op 23 april, 2013

Meer en betere arbodienstverlening voor minder geld – dat is kort gezegd de aanpak van Helder.  Want meteen vanaf de eerste ziektedag komt Helder al in actie.  Als het kan: ondersteund door internet. Als het helpt: met vakbekwame professionals. Snel en concreet, en voor een véél lagere prijs dan u gewend bent.

Tags:


Een eerlijke kijk op Arbo, dat is helder.

Geschreven door: admin Gepost op 6 september, 2012

Een eerlijke kijk op Arbo, dat is helder.
Gemak in Verzuim

[IMG]/assets/images/img-gemak-in-verzuim-02.gif[/IMG] Helder. brengt de bedrijfsarts dichterbij en helpt u bij verzuim te gemakkelijken door tools direct beschikbaar te stellen
[LINK]http://helderarbo.nl/beloften/gemak/gemak-in-verzuim/[/LINK]

Gemak in facturatie

[IMG]/assets/images/img-gemak-in-facturatie-02.gif[/IMG] Helder. brengt geen verrassingen. U betaald voor het aantal actieve medewerkers. Zo blijft uw facturatie eerlijk.
[LINK]http://helderarbo.nl/beloften/prijs/[/LINK]